Slipper de slip slip          nest.

Onze Ashley is een super moedertje. Ze heeft al een paar nestjes gehad, maar als zij naar een kater gaat moet ze altijd wel erg wennen. Meestal moet ik haar voor de tweede keer brengen omdat ze de eerste keer bij de kater niet opgenomen heeft.

Het is ook heel moeilijk bij haar te bepalen of zij wel echt krols is. Ze toont het niet zo als de meeste poezen.

We hadden besloten dat Ashley dit jaar geen nestje zou mogen, haar twee dochters zijn nu eens aan de beurt.

We hebben een katertje gekocht en wanneer deze zo ver is mag hij de twee dames dekken.

 

Eind vorig jaar besloten we eens ons huis van binnen flink te veranderen met ook nieuwe meubels.

De katten vonden het prachtig al dat gerommel en lawaai in huis. Op het moment dat de nieuwe meubels naar binnen werden gebracht moesten de katten naar boven. Zodat ze niet naar buiten zouden kunnnen. Helaas paste een kast niet door de deur en besloot men deze via de bovenverdieping naar de kamer te te brengen.

Op het moment dat de deur van het balkon open ging voelde mijn zoon een kat over zijn schouder schieten naar buiten. Ik er natuurlijk meteen achteraan maar ik zag haar nergens. Gauw nog even gekeken welke slimmerik het was, zodat ik de juiste kat kon roepen. Het was dus Ashley. Oh zei ik nog die is zo terug die loopt niet ver weg. En inderdaad na nog geen uurtje was Ashley al weer bij de deur en konden we weer gerust zijn.

 

Ongeveer 3 weken later zag ik rode tepels bij Ashley en bedacht me dat zij wel eens krols kon gaan worden. Soms zijn haar tepels dan ook wat rosiger. Maar nog een week later  vond ik toch dat zij wat voller werd, ze kon toch niet zwanger zijn? Ik heb de nota’s opgezocht van de kasten die we hadden gekocht en daarvan de datum bekeken van haar ontsnapping. Oeps…. Tijdsbestek kon kloppen. Maar een uurtje weg en dan al zwanger?? En is hier in de buurt dan een open kater? Ik had er nog nooit hier één gezien. Maar inderdaad precies 65 dagen na haar ontsnapping werden er hier 5 kittens geboren. Vier mooie gestreepte kittens en eentje helemaal zwart. En ook nog allemaal poezen! Haar vorige nestje bestond uit allemaal katers en daarvoor had ze zelfs 7 poesjes gekregen. Ik weet het, de kater bepaalt het geslacht, maar de laatste nestjes van haar met verschillende katers bestond steeds uit één geslacht.

 

Tja de hele planning valt in duigen hier. Ik was eerst niet blij hiermee. Maar wat is het weer genieten met dat kleine spul. Ze lijken op kleine oosterse kortharen, maar dan het gematigde type. Qua karakter zijn het echter typische oosterlingen, heel luidruchtig en ondernemend. Hopelijk vinden ze alle vijf een heel goed en fijn tehuis, ik ga er in ieder geval mijn best voor doen.

 

Het is wel heel verrassend dat een poes, die geen krolsheid vertoonde binnen een uur een kater in de buurt heeft gevonden en ook zwanger is geraakt. terwijl als wij zorgvuldig een kater uitzoeken en haar op het “juiste moment” naar hem brengen, minstens 3 dagen daar mag blijven, pas een tweede keer zwanger raakt.

 

1 antwoord
 1. Barbara
  Barbara zegt:

  Hallo!
  Bewust ben ik op zoek naar een half siamees kitten, bij voorkeur met het uiterlijk van een gewone huiskat:)))
  Ik zie dit schattige verhaal over een slipperdeslipnest:))
  Is dit verhaal al van langer geleden??? Of zijn er nog poesjes beschikbaar??
  Vriendelijke groeten,
  Barbara Meihuizen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.