De Siamees

De siamees is een van de oudst erkende kattenrassen. De oorsprong van het ras zijn door westerlingen naar Europa (voornamelijk Engeland en Frankrijk) meegenomen katten uit het verre Oosten waaronder Thailand (het voormalige Siam) die zich kenmerkten door het bezitten van de partiële albinogenen die het kenmerkende uiterlijk gaven waarbij de kleur enkel toont in de extremiteiten van het dier. De eerste exemplaren kwamen rond 1880 naar Europa.

De siamees is steeds eleganter van model geworden. Moderne siamezen worden gefokt op lengte, met een dun hoogbenig lichaam, en een extreem langschedelige (elongicephale) kop met een lange voorsnuit en grote wijdgeplaatste oren. Het karakter is extrovert en zeer gericht op de groep waarin ze leven. Siamezen zijn erg sociaal en hebben veel behoefde aan aandacht van huisgenoten, ze reageren sterk op externe prikkels, leren makkelijk zaken aan en bemoeien zich met alles wat er in huis gebeurt.

Rasbeschrijving Siamees

 • Kop: wigvormig en dient in het ideale geval samen met de grote, schuingeplaatste oren een perfecte gelijkzijdige driehoek te vormen. De kin mag niet al te geprononceerd zijn, maar ook zeker niet terugwijken. Lange neus, bij voorkeur met een Romeins profiel, maar in elk geval zonder inkeping vloeiend doorlopend in het schedeldak.
 • Ogen: amandelvormig, zuiver donkerblauw en staan iets schuin geplaatst.Siamees - SealPoint
 • Oren: groot, schuin geplaatst.
 • Lichaam: elegante en lenige bouw. Het sierlijke lichaam is lang, slank en gespierd, het mag nergens grofheid vertonen. De achterhand behoort hoger te zijn dan de voorhand. De poten zijn slank en lang, de voetjes ovaal.
 • Staart: lang en dun en loopt spits toe als een zweep.
 • Vacht: zijdezacht en kort en fijn van structuur. Betrekkelijk weinig ondervacht.
 • Kleur: Kittens worden geheel wit geboren. Later krijgen ze hun gekleurde points. Oorspronkelijke kleuren zijn: seal-, blue-, chocolate- en lilacpoint, ze zijn er in tortie en tortietabby. Cinnamon-, fawn-, smoke-, silvertabby- en bi/tricolourpoint.

Bron: Wikipedia

 

2 antwoorden
 1. Malena
  Malena zegt:

  Wat een leuke blog heb je …ik volg je hoor!!…enne wat val ik gelijk in een vedtrierig bericht….heel veel sterkte …wat naar maar wat een mooi gedicht !…heb even terug gekeken …het was een mooie kat hoor…wat een gemis !!…liefs Ria…x !

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.